Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

neděle 6. května 2012

Šemíkovi na Vyšehradě

Tři Šemíci u Šemíka
Posílám první zprávu ze včerejšího setkání Šemíkových. Nakonec se nás sešlo v restauraci U Šemíka necelých čtyřicet. Byli tu ti, co se zúčastnili i prvního srazu, byli tu ale i noví členové klanu. Někteří se omluvili, někteří poslali emailový nebo telefonický pozdrav.
Počasí se vydařilo. Návštěva kasemat s Gorlicí také vyšla a po obědě jsme s malou pomocí Veroniky a Kateřiny (a velkou pomocí tety Vávrové) rozmotali klubko příbuzenského propletence. Celkem přibylo v rodokmenu 12 nových jmen. Podařilo se nám vytisknout celý (zatím hodně neúplný) rozrod od bájného Adama až po ty, kteří žili ve 20. století.
Do které větve patříme?
Na závěr došlo k předání "Adamovy radlice". Autor, kovář Marek Šemík, se bohužel nemohl zúčastnit. Příště by ale neměl chybět, neboť on bude dalším držitelem této štafetové trofeje. Vš(i/e)chn(i/y) Šemíkové narození mezi 1988 a 1995 by měli sledovat a možná i pomoci spoluorganizovat přípravu příštího srazu. Martin, Marek, Šárka, Petra, Víťa, Kristýna - to by mělo být zdravé jádro příštího srazu. Přemýšlejte, kde bychom se mohli sejít příště. Času máme dost.
Ještě jednou chci vyzvat dobrovolníky, kteří by se chtěli zúčastnit projektu Genetika a příjmení. Doufám, že jsem svým povídáním případné zájemce neodradil.

Žádné komentáře:

Okomentovat