Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

středa 24. října 2012

Kde se setkáme příště?

Přátelé, krajani, příbuzní, známí. Všichni, kteří se počítáte ke klanu Šemíků. Nadešel čas se zamyslet, kde se příští rok setkáme. Vykrystalizovaly tři návrhy, ke kterým napíšu něco málo slov. Pak prosím zvolte v anketě na této stránce možnost vám nejbližší.
  1. Kvítkovice - Kousek na jihozápad od Českých Budějovic nedaleko selského baroka v Holašovicích stojí penzion, který je rodinným podnikem "Šemíků koníků".
  2. Neumětely - Z Vyšehradu směrem ku Radotínu a dál do Neumětel. To byla trasa bájného koně. Tam se věřilo a věří, že zde Šemík, věrný kůň rytíře Horymíra v zemi leží.
  3. Světlá nad Sázavou - Město v kraji, kde má podle mého mínění kořeny většina Šemíků. Možnost návštěvy nedalekého Michalova statku nebo výletu na Stvořidla.
V průběhu rozmýšlení ještě jednou upozorňuji na možnost zúčastnit se projektu Genetika a příjmení. Jméno Šemík je ideální pro zjišťování genetických bratranců. Na závěr dodám jen, že ke Světlé nad Sázavou má blízko nestor našeho klanu František Šemík ze Železného Brodu, který nedávno oslavil 95. narozeniny. Gratulujeme a budeme se těšit na květnové setkání.

Žádné komentáře:

Okomentovat