Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

čtvrtek 4. července 2013

Když se objeví shoda

Aktualizovanou verzi (č. 8) rodokmenu našeho klanu nejdete vpravo dole na této stránce mezi odkazy na zajímavé stránky. Skončil měsíc červen a s ním padlo i rozhodnutí o termínu konání příštího srazu. Bude to v sobotu o druhém květnovém víkendu, tedy 10. května 2014. Datum máme, dumejte o prázdninách a při dovolených o možném místě setkání. Bude-li více návrhů, doufám že bude (:-), potom na podzim uspořádáme anketu.

Od listopadu 2012, kdy genealogická síť MyHeritage pohltila jinou podobnou Geni.com, lze hledat společné jedince v obou sítích. Když jsem byl na možnou shodu upozorněn, zkusil jsem kontaktovat správce rodokmenů rodin Bárty, Benáka, Havlíčka, Svitáka, Tecla.
A ejhle, kontaktní osoba mě spojila s paní Bártovou, která je po přeslici potomkem Františka Šemíka (*1795 +1856), mého přímého předka v otcovské linii. Paní je pra(pra)vnučkou Františkovy dcery Barbory, která se přivdala do Bačkova za Jana Kafku. Získal jsem některé mně neznámé údaje a tímto ještě jednou děkuji.
Otcem Františka Šemíka byl Josef, jenž se narodil někdy kolem roku 1750. To už směřujeme do matriky, která čeká na důkladné prozkoumání. František Šemík se ženil někdy v roce 1812 (zatím nedohledáno, odhad ze zápisu jeho pohřbu). Se svou ženou Barborou, roz. Zmrhalovou, měli pět dětí. Tři dcery (Barboru, Annu, Kateřinu) a dva syny (Josefa a Františka). Právě syn Josef nám umožnil nalézt shodu, jak patrno z obrázku.

Žádné komentáře:

Okomentovat