Vybraný příspěvek

Drobný výklad pravidel

V průběhu uplynulých let krystalizovalo desatero klanu Šemíků, které bych rád okomentoval. Pravidla "od Adama" začala vznikat me...

pondělí 1. července 2013

Rodopisci, profesionální genealogové

Dovoluji si tímto vyhlásit poptávku na výzkum historie rodu Šemíků. Uvedu nejdříve pohnutky, které mne přivedly k tomuto oznámení.
Ve svém hledání jsem se dostal do okamžiku, kdy si říkám, na jedné straně, "nespěchej, máš čas, do důchodu daleko", na druhé straně mám pocit, že bychom s přispěním profesionálů mohli postoupit během několika měsíců o kus dál. A tak bych rád oslovil zkušenější genealogy s následující výzvou.

Zadání 

Předmětem poptávky je vyhledání všech záznamů, které se týkají rodu Šemíků, v matriční knize sign. 4851 nacházející se v SOA Zámrsk.

8146 sign. 4851 matrika NOZ 1694-1770 ukn 8146
územní rozsah: farnost Sázavka (dříve Smrdov)
19x32 cm, vazba: nová kožená, 484 fol., čeština, latina
mikrofilm č. 1748,1749

Výsledkem budou přesné opisy a české přepisy všech nalezených záznamů narození, svateb i pohřbů lidí, jejichž příjmí bylo Šemík. Svoje nabídky posílejte na adresu ......@seznam.cz do 15. července 2013. Uveďte cenu zakázky, která může být pevná nebo závislá na počtu nalezených záznamů. Dále uveďte reference na vaše zakázky z poslední doby. Termín ukončení zakázky je 30. září 2013.

Oznámení o výsledku výběru bude zasláno všem, kteří pošlou svou nabídku v předepsaném termínu, a to do 21. července 2013.

Nápověda

Obrázek z velmi zajímavě zpracovaných
genealogických stránek
Matrika, která je předmětem našeho zájmu, měla být v letošním roce digitalizována. Vzhledem k problémům se však digitalizace odsouvá. V období, které je zachyceno v první matriční knize smrdovské farnosti, jistě žil ve Smrdově a okolí rod Šemíků, který se odvíjel od Adama Šemíka. Z Tereziánského katastru vyplývá, že na Adama navazoval Jiří Šemík. Kolem roku 1770 byli Šemíkové nejen ve Smrdově, ale i v Ovesné Lhotě. Dosud dohledaná data v různých formátech jsou k nalezení na tomto webu vpravo, v odkazech na zajímavé stránky.

Žádné komentáře:

Okomentovat